nieuws

Zandvoort in kuif gepikt

Horeca

Recente uitspraken van directeur Hans van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBT&C) over Zandvoort zijn slecht gevallen in de badplaats. Topman Van Driem riep onlangs ‘Zandvoort is nog steeds Zandvoort’ in een betoog over het achterblijven van hotelvernieuwingen in ons land.

Zandvoort in kuif gepikt

In reactie op de uitlatingen van Van Driem is wethouder van Toerisme en Economie van de gemeente Zandvoort, H. Hogendoorn, in de pen geklommen. Hogendoorn is behoorlijk in zijn kuif gepikt en laat in een brief aan Van Driem weten dat de opmerking Zandvoort in het verkeerde keelgat is geschoten.

Volgens Hogendoorn bevindt Zandvoort zich in een dynamisch proces van ontwikkeling en zal er alles aan doen zich als een prominente badplaats, met innovatieve voorzieningen, te blijven profileren. Hogendoorn wijst op het gezonde, sportieve en bruisende karakter van Zandvoort.

Groot alarm
De brief heeft Hogendoorn als afschrift eveneens gestuurd naar het Ministerie van Economische Zaken en de Provincie Noord-Holland, de partner van Zandvoort binnen de Pilot ‘kwaliteitsimpuls badplaatsen’.

Hans van Driem sloeg begin deze maand groot alarm over het achterblijven van noodzakelijke vernieuwingen van hotels, toeristische attracties en accommodaties. Hij reageerde op cijfers waaruit blijkt dat het aantal toeristen uit met name Groot-Brittannië en Duitsland ver achterblijft.

Reageer op dit artikel