nieuws

Zeven procent meer faillissementen horeca

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is in 2010 gestegen met zeven procent. Het betrof vooral restaurants en cafés. Naast de horeca zag ook de bouw het aantal faillissementen nog stijgen. Overall was er een daling te zien in Nederland.

Zeven procent meer faillissementen horeca

In 2010 gingen 241 horecabedrijven failliet. Een jaar eerder, in 2009, waren dit er 225. In deze aantallen zijn eenmanszaken niet meegenomen.

Bovenstaande blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2010 werden 6.283 faillissementen uitgesproken, tien procent minder dan een jaar eerder. Maar nog altijd een van de hoogste aantallen bedrijfsfaillissementen die het CBS ooit heeft waargenomen in een jaar tijd.

Inclusief eenmanszaken en natuurlijke personen lag het aantal faillissementen op 9.622.

Faillissementen horeca

Reageer op dit artikel