nieuws

Cabaretprijzen omgedoopt in Poelifinario en Neerlands Hoop

Horeca

De jaarlijkse cabaretprijzen, die op 20 september in Rotterdam worden uitgereikt, hebben een nieuwe naam. De prijs voor het indrukwekkendste cabaretprogramma van het seizoen heet voortaan Poelifinario, vernoemd naar een door Toon Hermans verzonnen naam van een zeldzame vogelsoort. De prijs voor een cabaretier met een opvallend vernieuwend of origineel programma of ontwikkeling heet vanaf nu Neerlands Hoop.

Dat maakte organisator Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies (VSCD) vrijdag bekend. Het publiek heeft de nieuwe namen gekozen. De zoon van Toon Hermans, Maurice, reikt de Poelifinario uit in het Oude Luxor Theater. Jan Mulder verzorgt dit jaar de cabaretlezing, die in het teken staat van ‘de kracht van het woord’. Girls Wanna Have Fun, met onder anderen Manuela Kemp, Loïs Lane en Frederique Spigt, treedt op en presenteert de uitreiking.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels