nieuws

Fransman Bras beste kok van Europa

Horeca

Michel Bras is de beste kok van Europa. De Fransman laat de Spanjaard Martin Berasategui en de Italiaan Nadia Santini achter zich. De Brit Gordon Ramsay liet verstek gaan met een voor hem zeer typerende opmerking.

Fransman Bras beste kok van Europa

Dat meldt De Telegraaf. Bras is eigenaar van driesterren restaurant Laguiole in het Franse Aubrac. Het restaurant kenmerkt zich door de hoge ligging. In de op 1.200 meter hoogte geleden zaak gebruikt Bras verse groenten, bloemen en kruiden uit de bergen. Vooral daarvoor wordt hij geroemd.

Berasategui, de nummer twee, is eveneens bekroond met drie Michelinsterren. Zijn zaak is gevestigd in het Baskenland. Santini is chef-kok bij driesterrenzaak Pescatore in Mantova. De Brit Ramsay was overduidelijk over de verkiezing van vakbroeders: ‘I don’t need this shit’.

Als beste restaurant van de Benelux werd Oud Sluis van Sergio Herman gekozen. Derde in de verkiezing vinden we restaurant Parkheuvel uit Rotterdam terug. Jacob-Jan Boerma van restaurant De Leest in het Gelderse Vaassen werd uitgeroepen tot grootste kooktalent van de Benelux.

De verkiezing vond plaats tijdens de Miljonair Fair in de RAI. Aansluitend was er een lunch bij hotel-restaurant The Dylan aan de Amsterdamse Keizersgracht. Tijdens de lunch waren veel sterrenkoks aanwezig waaronder Bras, de Belg Pierry Wynants en de Nederlandse toppers Ron Blaauw en Jannis Brevet.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels