nieuws

Politiek wil enquête over miljoenenverlies Floriade

Horeca

Een raadsenquête zou duidelijk moeten maken waarom de Floriade in Venlo werd afgesloten met een verlies van minstens 9 miljoen euro. De politiek in Noord-Limburg heeft aangezet tot een dergelijk onderzoek.

Politiek wil enquête over miljoenenverlies Floriade

De politiek in Noord-Limburg wil een raadsenquête om te achterhalen waarom de Floriade met minstens 9 miljoen euro verlies werd afgesloten, zo schrijft de Telegraaf op de website. Zo’n onderzoek is volgens het dagblad het equivalent van een parlementaire enquête.

‘Ongekende soap’

De Telegraaf citeert Thijs Coppes, lid van Provinciale Staten. Coppes heeft het over een ‘ongekende soap waarvoor gewone burgers de komende jaren moeten boeten’.

Hij zegt in het artikel dat volgens hem rond de Floriade alles mis ging: ‘Twee directeuren die ruim 500.000 euro verdienden, een raad van commissarissen die alles door de vingers zag, gesjoemel met bezoekersaantallen en het achterhouden van jaarverslagen.’

Dure campagnes

De Floriade vond van 4 april tot en met 7 oktober 2012 plaats in Venlo. Het evenement maakte 9 miljoen verlies op de bezoekers. Om de 2 miljoen benodigde bezoekers naar Limburg te halen, moesten dure campagnes worden gevoerd. Eenmaal op de Floriade, hielden veel bezoekers de hand op de knip.

Almere

In 2022 wordt de zevende editie van de wereldtuinbouwtentoonstelling gehouden in Almere. Die stad kreeg de voorkeur boven Amsterdam, Groningen en de regio Boskoop.

Reageer op dit artikel