nieuws

Site presenteert ideale landschap

Horeca

De universiteit van Wageningen, Alterra Wageningen UR, heeft een website (www.myplacetobe.eu) gelanceerd waarop consumenten in drie stappen hun eigen mooiste landschap in Europa kunnen vinden. De site maakt gebruik van geografische databanken en is gekoppeld aan Google Maps, waardoor horecabedrijven in beeld komen.

Site presenteert ideale landschap

Op basis van zelf opgegeven voorkeuren wordt op www.myplacetobe.eu een kaart gemaakt waarop te zien valt waar het Europese landschap het meest met de wensen van de consument overeenkomt. De persoonlijke kaart wordt gemaakt op basis van zelf opgegeven voorkeuren zoals de maand waarin de vakantie valt, vakantietype, temperatuur en hoogte van het gebied.

Voor het landschap kan gekozen worden uit zestien kenmerken zoals bossen, heide en sneeuwgebieden. Voor al deze kenmerken kan worden aangegeven hoeveel ervan aanwezig moet zijn in het landschap.

Myplacetobe.eu berekent aan de hand van objectieve geo-informatie de persoonlijke voorkeurskaart. De kaart wordt weergegeven met Google Maps. Daardoor is allerlei informatie opvraagbaar zoals adressen van hotels, bungalowparken en kampeerterreinen. Foto’s en video’s en Street Views laten zien hoe het ideale gebied er in het echt uitziet.

Voor Nederland is een speciale website gelanceerd. Via www.daarmoetikzijn.nl kan gekozen worden uit het ideale landschap in eigen land. Myplacetobe.eu is gelanceerd op de Vakantiebeurs in januari 2013.

Reageer op dit artikel