nieuws

Alcoholverkoop vanaf oktober 2014 naar 18 jaar

Horeca

De maatregel om de minimumleeftijd voor alcoholverkoop te verhogen naar achttien jaar gaat als het aan minister Schippers ligt op 1 oktober 2014 in. Dat blijkt uit een brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport(VWS) aan de Tweede Kamer.

Alcoholverkoop vanaf oktober 2014 naar 18 jaar

In de brief ‘Gezamenlijke agenda VWS ‘Van systemen naar mensen’’ van 8 februari wordt melding gemaakt dat de beoogde datum voor de invoering van de minimumleeftijd van 18 jaar voor alcoholverkoop per 1 oktober 2014 ingaat.

Het is voor het eerst dat er een beoogde datum wordt genoemd. Enkele maanden geleden bepaalde de politiek dat de minimumleeftijd van het verkopen van licht alcoholische dranken opgetrokken gaat worden van 16 naar 18 jaar. Een datum wanneer deze maatregel in zou gaan, werd tot deze week nog niet genoemd.

Het 25-pagina tellende document bevat een reeks aan maatregelen. Het optrekken van de alcoholleeftijd is er slechts één van. Het afwachten is nu hoe de Tweede Kamer gaat reageren op het voorstel van VWS.

Reageer op dit artikel