nieuws

Dalers in Misset Horeca Top 100: crisis knalt erin

Horeca

De economische recessie treft een flink aantal genoteerden in de Misset Horeca Top 100 2013. Zo’n 17 procent van de Top 100-deelnemers zag de omzet dalen met meer dan 5 procent.

Dalers in Misset Horeca Top 100: crisis knalt erin

De absolute uitschieter in de lijst staat op plek 47, de Regardz Hospitality Group. Het bedrijf noteerde over 2012 een omzetdaling van liefst 41,2 procent. Dat beeld is enigszins vertekend omdat Regardz het afgelopen jaar opgesplitst werd in de twee bedrijven waaruit het in 2008 ontstond.

Een andere daler is Sandton Hotels. Waar er over 2011 nog een minimale omzetdaling van twee ton werd afgeschreven, noteert het bedrijf over 2012 een verlies van ruim €5 miljoen. Daarbij moet worden aangetekend dat oprichters Rogier Braakman en Gui de Vries de afgelopen jaren een aantal bedrijven hebben afgestoten die niet meer in de langetermijnvisie pasten. 2013 staat volgens Braakman in het teken van consolideren en er zal voor het eerst in het bestaan van Sandton geen nieuw hotel geopend worden. Sandton gaat zich richten op het verhogen van de kamerprijzen en zegt een eventuele mindere bezetting daarbij voor lief te nemen.

Reageer op dit artikel