nieuws

Facebook meest populair bij horecaondernemers

Horeca

Facebook is met afstand het meest populaire social media-kanaal onder horecaondernemers. Ruim 81 procent van de horecaondernemers zegt actief te zijn op Facebook.

Facebook meest populair bij horecaondernemers

Nummer twee is LinkedIn. 57 Procent van de horecaondernemers zegt actief te zijn op dit zakelijke platform. Twitter is met 53 procent de derde in de ranglijst. Dat blijkt uit recent onderzoek van Misset Horeca onder horecaondernemers.

Internetkenner Marco Derksen van Upstream in Arnhem is niet verbaasd over de uitkomsten van het onderzoek. ‘De segmenten horeca en travel hebben veel te maken met vermaak en entertainment. Met de leuke dingen van het leven. Daar past Facebook prima bij. Facebook is laagdrempelig en luchtig en past dus prima bij horeca’, aldus Derksen.


In Misset Horeca nummer 11 een uitgebreid artikel over Facebook.

Reageer op dit artikel