nieuws

Groupon realiseert omzetstijging

Horeca

De resultaten van Groupon over het eerste kwartaal zijn met 601,4 miljoen dollar aan opbrengsten hoger dan verwacht en beter dan het jaar daarvoor (559,3 miljoen dollar). Winst wordt echter nog altijd niet gemaakt.

Groupon realiseert omzetstijging

De cijfers van Groupon over het eerste kwartaal van 2013 worden gemeld door Emerce. De kortingsgigant realiseerde 601,4 miljoen dollar aan opbrengsten, in 2013 was dat bedrag 559,3 miljoen dollar. Analisten hadden rekening gehouden met 590 miljoen dollar.

Winst

Winst wordt er volgens Emerce echter nog altijd niet gemaakt. Het nettoverlies daalde wel, van 11,7 miljoen dollar een jaar geleden naar ongeveer 4 miljoen dollar.

De omzet steeg in het eerste kwartaal met 42 procent naar 339,6 miljoen dollar. Internationaal was er een daling van de opbrengsten van 18 procent.

Emerce schrijft ook dat er nog steeds geen opvolger is benoemd voor de ontslagen ceo Andrew Mason. Groupon laat weten dat een comité is samengesteld, dat daarmee bezig gaat.

Tijdens de Horecava was één van de stellingen op de stand van Misset Horeca ‘Groupon ja of nee?’. Bekijk hieronder deze video.

Reageer op dit artikel