nieuws

Werktijden geen belemmering carrièreplannen vrouwen

Horeca

Ruim twee derde van de ondernemers is van mening dat de werktijden in de horeca een carrière voor vrouwen niet in de weg zitten. De stelling ‘Horecawerktijden zitten carrièreplannen van vrouwen in de weg’ werd afgelopen week door ruim 66 procent van de stemmers beantwoord met oneens.

Werktijden geen belemmering carrièreplannen vrouwen

‘Horecawerktijden zitten carrièreplannen van vrouwen in de weg’, zo luidde de stelling die afgelopen week draaide op de homepage van de website van Misset Horeca. Aanleiding voor deze discussie was de Emancipatienota van minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Vrouwen te veel afhankelijk

De politica maakt zich zorgen over de achterstand van vrouwen in Nederland: ze werken te weinig en zijn te veel afhankelijk van hun partner. Met de keuze voor deze stelling wilden we achterhalen of de werktijden in de horeca hierbij een rol spelen.

Nee, zo liet het merendeel van de stemmers weten. Iets meer dan een derde van de ondernemers (66,3 procent) antwoordde met oneens. Het resterende percentage van de stemmen (33,7 procent) ging naar de keuze ‘eens’. In totaal werden 89 stemmen uitgebracht.

Reageer op dit artikel