nieuws

Duits JAB brengt formeel bod uit op DE

Horeca

De Duitse investeerder Joh. A. Benckiser (JAB) heeft formeel een openbaar bod uitgebracht van €12,50 per aandeel op DE Master Blenders 1753. Het bestuur van het koffie- en theebedrijf beveelt het bod unaniem aan bij de aandeelhouders, die van 20 juni tot en met 15 augustus de tijd krijgen om hun stukken aan te melden.

Duits JAB brengt formeel bod uit op DE

Het formele bod is woensdag 19 juni bekendgemaakt door DE Master Blenders 1753 (DE). JAB zal het bod gestand doen als minimaal 95 procent van de aandelen wordt aangeboden.

Aandeelhouders

Die grens wordt verlaagd tot 80 procent als de aandeelhouders van DE instemmen met een juridische fusie. Daarover wordt op 31 juli een buitengewone aandeelhoudersvergadering gehouden. JAB heeft al een belang van ruim 15 procent.

Het bod, dat in april al was aangekondigd, waardeert DE op in totaal circa €7,5 miljard. Het biedt de aandeelhouders een premie van 36,7 procent op de gemiddelde slotkoers in de drie maanden tot en met 27 maart.

Beursgang

Op 28 maart maakte DE bekend dat het overnamegesprekken aan het voeren was. Bij de beursgang vorig jaar juli werd de waarde van DE nog op zo’n €4 miljard geschat.

De ondernemingsraad van DE heeft volgens het bedrijf een positief advies uitgebracht over de overname. Ook de Europese en Russische mededingingsautoriteiten hebben al hun goedkeuring verleend.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel