nieuws

Bezoekersrecord voor Zwarte Cross Festival

Horeca

Eén van de tradities van het Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde is ook bij de zeventiende editie overeind gebleven. Met 162.795 bezoekers werd opnieuw een record gevestigd, zo maakte de organisatie zondagmiddag 28 juli bekend.

Bezoekersrecord voor Zwarte Cross Festival

Vorig jaar bezochten ruim 156.000 bezoekers het festival met motorcross, stunts, theater en veel muziek. Voor het eerst duurde de Zwarte Cross drie volledige dagen in plaats van twee. Door een andere terreinindeling was er ook meer ruimte voor de bezoekers.

Le Carburateur

Sterchef Rik Jansma van Basiliek in Harderwijk en Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten exploiteerden voor het tweede opeenvolgende jaar hun restaurant Le Carburateur. Gasten konden ook een bezoek brengen aan een onderwatercafé.

Hotel Grasnapolsky

Muziek- en crossliefhebbers konden dit jaar voor het eerst overnachten in een ‘hotel’. Kampeerhotel Grasnapolsky bood ‘volledig ingerichte, zeer ruime tenten met opgemaakte luchtbedden met slaapzak.’

‘Meteen het eerste jaar vol’, aldus hoteldirecteur Ivo Witjes, in het dagelijks leven chef van het Bedrijfsbureau van de Tweede Kamer in Den Haag. ‘Met gasten uit het hele land en ook uit België en Engeland.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel