nieuws

85% selecteert personeel op uiterlijke kenmerken

Horeca

Een ruime meerderheid van de ondernemers selecteert medewerkers op uiterlijke kenmerken. Dat blijkt uit de stelling die de afgelopen week draaide op de homepage van Misset Horeca. Bijna 85 procent antwoordde bevestigend op de stelling ‘Ik selecteer personeel op uiterlijke kenmerken’.

85% selecteert personeel op uiterlijke kenmerken

Ik selecteer mijn personeel op uiterlijke kenmerken. Die stelling draaide de afgelopen week op de homepage van de website van Misset Horeca. Een overgrote meerderheid, 84,4 procent, beantwoordde de stelling bevestigend.

Het resterende percentage koos voor de antwoordmogelijkheid nee (15,6 procent). In totaal brachten negentig mensen hun stem uit.

Weggaan zonder te betalen

Op de homepage staat inmiddels een nieuwe stelling. Deze is afgeleid van het nieuws, dat in 2012 in België het aantal gasten dat een horecagelegenheid verlaat zonder te betalen, met 15 procent is toegenomen.

Onze vraag aan ondernemers in Nederland: ‘Ook ik heb vaker te maken met gasten die niet betalen’. Stemmen kan hier.

Reageer op dit artikel