nieuws

Chef-kok ontslagen na sluiting vieze keuken

Horeca

De chef-kok van strandtent Blijburg in Amsterdam is ontslagen. De medewerker wordt door zijn werkgever verantwoordelijk geacht voor de sluiting van de keuken. Die moest op last van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dicht.

Chef-kok ontslagen na sluiting vieze keuken

Inspecteurs van de NVWA troffen volgens Parool.nl vliegen, spinnen en muizen aan in de keuken. Besloten werd om de keuken te sluiten.

Uitbaatster Stanja van Mierlo besloot daarop haar chef-kok te ontslaan. ‘Het is de taak van de chef-kok om de keuken op orde te houden. Daarvoor wordt hij betaald’, aldus Van Mierlo op Parool.nl.

Van Mierlo hekelt overigens de werkwijze van de NVWA en spreekt van agressiviteit. ‘Als een Chinees op de Zeedijk, die vaak een stuk viezer is, wordt gesloten, komt er geen persbericht. Het voelt alsof mijn bedrijf kapot wordt gemaakt. Dit is slecht voor mijn naam’, aldus Van Mierlo.

Reageer op dit artikel