nieuws

Zeeland populair onder de Fransen

Horeca

Zeeland wordt hip onder de Fransen. Dat stelt Patrick Polie van Promotie Zeeland Delta, het overkoepelend orgaan van alle Zeeuwse VVV’s. ‘De Fransen vallen op aspecten als duurzaamheid en technische vernieuwing. Daarop scoren wij goed.

Zeeland populair onder de Fransen

Niet dat de Fransen nu hun ‘grote vakantie’ in Nederland houden, maar vooral voor weekendtrips valt de zuidwestelijke provincie bij de Fransen goed in de smaak, zo wordt geconstateerd.

Frankrijk

Het zou weliswaar gaan om een lichte toename van het aantal Fransen naar Nederland, maar dat is volgens de woordvoerster van NBTC Holland Marketing al beter dan de daling waarvan vorig jaar sprake was. Toen daalden de bezoekersaantallen ten opzichte van 2011 met 4 procent tot circa 640.000.

Zij ziet zelf nog geen stijging in de bezoekersaantallen van de Fransen voor wat betreft het hele land. Het kan daarom goed dat Zeeland als eerste zuidelijke provincie specifieke aandacht heeft bij de Fransen.

‘Het ligt toch wat dichter bij de deur voor een weekendje weg’, aldus de woordvoerster van NBTC.

Grote steden

Frankrijk is het vijfde herkomstland van bezoekers aan Nederland. De Fransen komen verspreid over het hele jaar, met de meeste bezoekers in de maanden april tot en met juni (circa 30 procent), zo blijkt uit gegevens van NBTC.

Meer dan de helft van de Franse gasten verblijft in de vijf grote steden. Zij spenderen hun tijd graag aan wandelen. Met ruim 20 procent is dat de populairste bezigheid. Verder bezoeken zij graag bekende bezienswaardigheden en historische plaatsen (bijna 20 procent).

Meer dan Amsterdam

Uit het Holland Imago Onderzoek blijkt dat de Fransen Nederland een goede bereikbare bestemming voor korte vakanties vinden.

‘Het heeft meer te bieden dan Amsterdam en laat veel zien op het gebied van kunst en cultuur. Het ‘hoogstaande culinaire aanbod’ is het kenmerk waar Nederland bij de Fransen het minste op scoort.’

Bron: ANP

Reageer op dit artikel