nieuws

Burgemeester Aboutaleb opent World Food Festival

Horeca

In een glazen kas die dienst doet als voedsellaboratorium, heeft de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb donderdag 19 september het World Food Festival geopend. Van het eten van een frietje kapsalon tot ideeën opdoen over de toekomst van ons eten; alle ingrediënten waren aanwezig voor een breed evenement over wereldvoedsel.

Burgemeester Aboutaleb opent World Food Festival

De openingsdag van het World Food Festival stond vooral in het teken van de mogelijkheden en onmogelijkheden rond voedsel. Voedselontwerper Marije Vogelzang bracht in het food house internationale creatievelingen bijeen die op verschillende manieren hun inzichten over de toekomst van het eten deelden.

Daarbij werd weer eens duidelijk dat de mens niet door kan gaan met het produceren van eten zoals dat nu gebeurt.

Zeewier

Als we de creatievelingen moeten geloven, zijn er verschillende manieren om tot nieuwe voedselproductie te komen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat de mens kleiner wordt en daardoor minder voedsel verbruikt.

Een andere mogelijkheid is meer gebruikmaken van de voedingsstoffen in zeewier, zodat geen landbouwgrond nodig is, maar zeewater om voedsel in te verbouwen.

Evenementen in Rotterdam

Naast dit doorlopende programma zijn er ook op allerlei andere plekken in de stad evenementen; van een kookfestijn op het dak van de Hofbogen tot rondleidingen door de stad en zelfs het Westland.

Er zijn inmiddels meer dan 120 programmaonderdelen die over meer dan vijf weken zijn uitgesmeerd.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel