nieuws

Sligro neemt Rooswinkel over

Horeca

Sligro Food Group uit Veghel neemt Rooswinkel Horecagroothandel uit Roermond over. Rooswinkel boekte in 2013 een omzet van ruim dertig miljoen euro. De 120 medewerkers behouden hun baan en komen in dienst van Sligro. Ook Patrick en Mickel Rooswinkel gaan voor Sligro werken.

Sligro neemt Rooswinkel over

Over de prijs die Sligro betaalt voor Rooswinkel doen beide partijen geen uitspraken. Formeel moet de NMA nog toestemming geven voor de overname.

De omzet van Rooswinkel wordt grotendeels bezorgd, maar er is ook een kleine zelfbedieningsafdeling. De Roermondse horecagroothandel realiseerde in 2013 een omzet van ruim dertig miljoen euro. Er zijn op fulltime basis circa 120 medewerkers werkzaam, die bij Sligro Food Group in dienst treden.

Rooswinkel richt zich vooral op horeca en institutionele klanten. Dit sluit aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro. Sligro verwacht dat de overname vanaf 2015 zal bijdragen aan de winst per aandeel. Het jaar 2014 zal vooral in het teken staan van de integratie.

Beoogd wordt de activiteiten van Rooswinkel in de eerste helft van 2014 te integreren in de bestaande infrastructuur van Sligro, voornamelijk in de onlangs geopende nieuwe Bezorgservicevestiging in Venray. De zelfbedieningsafdeling zal worden opgenomen in de Sligro-vestiging te Roermond. Het marktaandeel in de foodservicemarkt van Sligro Food Group zal naar verwachting toenemen met circa 0,5%.

Reageer op dit artikel