nieuws

Aantal faillissementen januari stijgt 60 procent

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca was in de eerste maand van het jaar 60 procent hoger dan in januari 2013. Faillissementsdossier meldde dinsdag 11 februari een stijging naar 75, het hoogste aantal in de afgelopen twee jaar.

Aantal faillissementen januari stijgt 60 procent

Hoewel het aantal faillissementen in de eerste maand van het jaar met 18 procent daalde ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, nam dat aantal in de horeca juist toe met bijna 60 procent.

Over de kop

De horeca zag het aantal faillissementen in de eerste maand van het jaar juist met bijna 60 procent stijgen tot 75, aldus Faillissementsdossier. ‘Dat is het hoogste aantal in de afgelopen twee jaar. Er gingen zowel flink meer cafés en restaurants als meer hotels over de kop.’

Recordaantal

Vorige maand gingen 954 bedrijven en instellingen bankroet tegen 1162 in januari vorig jaar. Toen was er sprake van een recordaantal faillissementen van bijna 13.000.

In juli stond de teller op 1201, het hoogste aantal in één maand in de afgelopen twee jaar. Sindsdien is het aantal faillissementen gestaag gedaald, aldus de website.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel