nieuws

Hennie van der Most in problemen met speelstad Oranje

Horeca

Hennie van der Most moet het mes zetten in het personeelsbestand van speelstad Oranje in de Drentse plaats Oranje. Bij de overdekte kinderspeelfabriek moeten 50 medewerkers verdwijnen.

Hennie van der Most in problemen met speelstad Oranje

Volgens de regionale zender RTV Oost is ontslag aangevraagd voor 50 medewerkers van Speelstad Oranje. Dat is driekwart van het personeel.

Aanleiding voor de ontslagronde is een terugloop in het aantal bezoekers. Volgens een woordvoerder van vakbond De Unie heeft het pretpark het moeilijk en is het überhaupt de vraag of het nog levensvatbaar is. Volgende week worden er gesprekken gevoerd tussen de vakbond en het bedrijf.

Speelstad Oranje is gevestigd in een voormalige aardappelmeelfabriek en beschikt over horecafaciliteiten. In de jaren 80 van de vorige eeuw heeft Van der Most de fabriek omgebouwd tot een overdekt speelparadijs.

Reageer op dit artikel