nieuws

CBS: Goed tweede kwartaal voor horeca

Horeca

De horeca heeft voor de tweede maal op rij een beter kwartaalresultaat gehaald. De omzet nam toe met 1,3 procent en het volume steeg met 0,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

CBS: Goed tweede kwartaal voor horeca

Dat meldt het CBS. De cafés deden het met een omzetgroei van 3,4 procent en een volumestijging van 2,6 procent opvallend goed. Het mooie voorjaarsweer en het WK Voetbal spelen hierbij volgens het CBS een belangrijke rol.

Het is voor het eerst sinds het derde kwartaal van 2010 dat cafés zowel omzet- als volumegroei laten zien. Het niveau van het volume van cafés ligt nog wel ver onder het niveau van voor de crisis. Het volume is sinds het hoogtepunt in het tweede kwartaal van 2007 met ruim een kwart gedaald.

Hotels kenden een goed vervolg op het sterke eerste kwartaal en boekten een omzetgroei van 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De omzetgroei van de restaurants is met 0,2 procent duidelijk kleiner dan in voorgaande kwartalen. Het volume daalde met 0,3 procent. Snackbars en ijssalons deden het dit kwartaal duidelijk beter dan restaurants.

Reageer op dit artikel