nieuws

Restaurant Scherp in Middelburg wil uitbreiden

Horeca

Restaurant Scherp in Middelburg wil uitbreiden. De eigenaren Mart en Dhani Scherp hebben het naastgelegen pand overgenomen. Door veel regels is het volgens Scherp nog niet gelukt om het pand te gebruiken.

Restaurant Scherp in Middelburg wil uitbreiden

Volgens Scherp geeft de gemeente creatieve ondernemers niet de ruimte om zich te profileren in de binnenstad van Middelburg. Om zijn mening kracht bij te zetten, heeft Scherp een ‘protestgerecht’ gemaakt.

Het gaat om het gerecht ‘Lange Jan’, een pizza met een dunne krokante bodem met eigen geïmporteerde olijfolie uit Luca en Zeeuws zeekraalzout, Chiazaad en Amaranth. Verder bevat de pizza ambachtelijk gerookte paling, Zeeuwse garnaaltjes, crème van eidooier en zwarte peper, zoetzure biologische groentes en piccalilly.

Het gerecht is deze week overhandigd aan wethouder Johan Aalberts. De wethouder heeft laten weten open te staan voor suggesties en het gesprek aan te willen gaan.

Scherp wil het huidige restaurant uitbreiden zodat het grotere gezelschappen kan ontvangen. Daarnaast willen Mart en Dhani Scherp vier ruime slaapappartementen realiseren. Hiervoor hebben ze in juli 2014 de naastgelegen bloemenwinkel overgenomen. Tot dusver is er door vergunningsprocedures vertraging opgelopen.

Reageer op dit artikel