nieuws

Vliegende start voor Central Park by Ron Blaauw

Horeca

Central Park by Ron Blaauw in Voorburg kent een vliegende start. In de eerste week na de opening registreerde eigenaar Carsten Klint meer dan vijfhonderd bezoekers in het restaurant waar tot voor kort Henk Savelberg was gevestigd.

Vliegende start voor Central Park by Ron Blaauw

Dat laat Klint weten in een uitgebreid video-interview. Central Park by Ron Blaauw opende op 6 november de deuren en een week na de opening telde het nieuwe horecabedrijf meer dan vijfhonderd gasten.

In Central Park by Ron Blaauw is het concept van Ron Gastrobar in Amsterdam geïmplementeerd. Dat houdt in dat het monumentale pand in Voorburg een metamorfose heeft ondergaan op het gebied van interieur, kaart en sfeer. Central Park by Ron Blaauw is een laagdrempelig concept waarbij tegen scherpe prijzen kwalitatief goed kan worden gegeten, legt Klint uit.

‘We mikken op een nieuwe doelgroep waarbij we de vaste gasten van Henk Savelberg niet vergeten. Een grote groep dertigplussers heeft de zaak inmiddels ontdekt. Die zeggen wat fijn, een zaak waar je gewoon in je spijkerbroek naar binnen kunt één gerecht eten met een glas wijn en daarna zien we wel. Er wordt veel gebruik gemaakt van de bar’, aldus Klint.

Een belangrijk aspect in het nieuwe concept zijn de prijzen. Klinkt: ‘Ik heb tegen mijn sommelier gezegd dat je hier een glas wijn moet kunnen drinken voor €3,75, een kop koffie voor €2,75 en een biertje van de tap voor €2,50. Wat ze in de rest van het land doen, interesseert me niet. De basis, de prijzen, moeten goed zijn’.

Voorlopig ligt de focus bij Central Park by Ron Blaauw op het restaurant. Daarna wordt meer aandacht besteed aan het verhuren van de hotelkamers. In het voorjaar wil Klint een picknickconcept lanceren bij Central Park by Ron Blaauw.

De vorige eigenaar, Henk Savelberg, verliet recent Voorburg. Hij is een restaurant gestart in de Thaise hoofdstad Bangkok. In zijn afscheidsinterview liet hij weten het vertrek uit Vreugd & Rust moeilijk te vinden.

Reageer op dit artikel