nieuws

FNV Horeca roept op tot mailbombardement op KHN

Horeca

Komend weekend zal er een mailbombardement neerdalen op de burelen van Koninklijk Horeca Nederland. Althans, als het aan FNV Horeca ligt.

FNV Horeca roept op tot mailbombardement op KHN

De bond roept alle horecamedewerkers in ons land op om een mail naar KHN te sturen met de tekst: ‘Ik wil een cao’.

Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca: “Het is te gek voor woorden dat een van de grootste sectoren van Nederland met 335.000 werknemers zonder cao zit. Dat snapt iedereen, behalve het landelijk bestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Horecawerknemers voeren de komende week twee keer actie om de urgentie van een cao wél scherp op het netvlies van KHN te krijgen. De horeca verdient beter!”

“Voor het afspreken van een cao zijn er twee partijen nodig die enigszins in overeenstemming met elkaar landelijke afspraken maken voor de medewerkers in de horeca. Werknemers (verenigd in FNV Horeca die de wensen van horecamedewerkers verdedigt en uitdraagt) en werkgevers (verenigd in werkgeversorganisatie KHN). KHN heeft ruim een jaar geleden laten weten geen cao meer te willen afsluiten met FNV Horeca.”

Reageer op dit artikel