nieuws

Aftrap van Week van het Nederlandse Bier in Den Haag

Horeca

De Week van het Nederlandse bier trapt vandaag 28 mei af in de Grote Kerk in Den Haag. Traditioneel is het Nederlandse Bierproeffestival de opening van de feestelijke week. Een recordaantal van veertig brouwerijen is aanwezig tijdens het festival.

Aftrap van Week van het Nederlandse Bier in Den Haag

De Grote Kerk in Den Haag is tot en met 30 mei omgetoverd tot een festivalterrein. Met een proefglas kan er bij ruim 35 Nederlandse brouwerijen bier geproefd worden. Om meer te weten te komen over brouwprocessen, biersoorten en geschiedenis, kan er ter plekke ingeschreven worden voor masterclasses.

Activiteiten
De rest van de week kunnen bierliefhebbers in heel Nederland deelnemen aan verschillende activiteiten zoals: proeverijen, bier en spijs, lezingen en masterclasses en festivals. Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten die tijdens de week plaatsvinden.

Doelstelling
De organisatie heeft als doel om bierliefhebbers te laten genieten van Nederlands bier. In Nederland zijn meer dan 200 brouwerijen, met zeer uiteenlopende bieren. In de ‘Week van het Nederlandse Bier’ wordt door middel van activiteiten aandacht besteed aan de diversiteit van bier.

Reageer op dit artikel