nieuws

Brownies & DownieS opent in het hoge Noorden

Horeca

Een nieuwe vestiging van Brownies & DownieS opent medio juni haar deuren. De jonge horecaondernemers Nick Schepers en Carmen Kuipers halen via crowdfunding €50.000 op. Het nieuwe lunchcafé ligt in Emmen.

Brownies & DownieS opent in het hoge Noorden

Sinds de start van het horecaconcept in 2010, zijn er zeventien vestigingen geopend. Emmen is de eerste locatie in het Noorden van Nederland. De eigenaren hebben laten weten vastbesloten te zijn om er een succes van te maken.

Zelfgemaakt
De eigenaren hebben naar eigen zeggen niet alleen de ambitie om te werken met mensen met een verstandelijke beperking. Ze steken ook extra energie in de kwaliteit van de keuken. Schepers: ‘Wij serveren ambachtelijke gerechten maar ook extra’s zoals een high tea of high wine. Daarnaast is alles vers gemaakt.’

Financieren
Voor de financiering van de lunchroom schakelde Kuipers en Schepers crowdfunding in. In twee uur tijd haalden ze meer dan een halve ton op bij 42 particuliere investeerders. In ruil voor de 5-jarige lening ontvangen de investeerders een jaarlijkse rente van 7%. ‘Dankzij de campagne kunnen wij nu aan de slag om onze droom te realiseren,’ zo zegt Schepers. De financiering wordt gebruikt voor de aanschaf van de inventaris en inrichting.

Concept
Brownies & DownieS biedt mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid om in een horecabedrijf ervaring op de doen. De verstandelijk beperkten werken in een aangepaste omgeving. In Misset Horeca nummer 10 kun je meer lezen over het concept van Brownies & DownieS. Diederik Bakker opende onlangs in Arnhem de zeventiende vestiging.

Reageer op dit artikel