nieuws

Nieuw restaurant Jord Althuizen opent april 2016 in Antwerpen

Horeca

Jord Althuizen opent medio april 2016 zijn nieuwe restaurant in Antwerpen. Samen met ‘een gerenommeerde Belgische compagnon’ moet de zaak iets compleet nieuw toevoegen aan het bestaande palet restaurants in de Belgische havenstad. ‘Ik ga er nog niet te veel over uitweiden, maar mijn partner is gekend om zijn cocktails. En dat in combinatie met mijn kennis van vlees, recepturen, smokers en dergelijke, worden er straks dingen gedaan die nu nog niet gedaan worden.’

Nieuw restaurant Jord Althuizen opent april 2016 in Antwerpen

Het is volgens Althuizen een langgekoesterde droom van hem. ‘Een eigen restaurant? Ja, absoluut. Dat wil ik al langer en nu doet de kans zich voor en openen wij in april 2016 de deuren.’ Dat ‘wij’ is Althuizen, samen met ‘een gerenommeerde Belgische ondernemer.’ Althuizen: ‘Dat brengen we te zijner tijd nog wel naar buiten.’ Dat het restaurant in België opent ligt volgens Althuizen puur aan het feit dat de mogelijkheid zich daar voordoet. ‘Maar bij succes trekken we het echt wel door naar Nederland.’

Vlees en cocktails
Een tipje van de sluier wil Althuizen wel oplichten. ‘We gaan ook dingen doen die nog niet gedaan zijn. Met alcohol bijvoorbeeld. Mijn compagnon is meer dan gekend om zijn cocktails en dat in combinatie met mijn vlees wordt iets unieks. Ik ga niet alles verklappen nog. Maar we zijn ter inspiratie naar Londen geweest om te kijken naar de manieren die ze daar toepassen om barbecueën over te brengen.’ Het wordt uiteraard een barbecuerestaurant. ‘Maar wel eentje waar we de barbecuedogma’s buiten de deur houden.’

Rol op de achtergrond
De rol van Althuizen zit ‘m niet in het aanwezig zijn in het restaurant zelf. ‘Vanuit mijn achtergrond lever ik de recepturen en de kennis van de machines waar we mee gaan werken, de smokers, de werkwijze, de methodiek, de logistiek, kruiden, sauzen…maar ook ideeën voor de beleving en de details op dat gebied. Maar ik ben zelf niet fysiek aanwezig in het restaurant.’ De nieuwe zaak moet medio april van het komende jaar haar deuren in Antwerpen openen.

Grillmaster
Althuizen is momenteel druk met de opnames van het nieuwe RTL 4-programma Grillmasters. Hierin vormt hij samen met Herman den Blijker de jury in een wedstrijd op zoek naar het beste barbecue-duo van Nederland. Daarnaast is hij nog altijd druk met zijn Smokey Goodness, Crave Concepts en het in 2014 geopende The Rough Kitchen in de Amsterdamse Foodhallen. In de komende Misset Horeca een uitgebreid interview met Jord Althuizen over deze zaken, zijn liefde voor vuur, vlees en…groente.

Reageer op dit artikel