nieuws

Planning personeel lastig voor strandexploitanten

Horeca

Het inroosteren en plannen van personeel is lastig voor exploitanten van strandpaviljoens. Dit omdat de weersomstandigheden snel kunnen wijzingen en omdat de voorspellingen niet altijd uitkomen. Dat zegt Paul Zonneveld, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Strandexploitanten Noordzeestrand ( NVSN) tegen Misset Horeca.

Planning personeel lastig voor strandexploitanten

De voorzitter staat nog niet te juichen nu de warmste dag van het jaar (5 juni) is aangekondigd. Eerst zien, dan geloven. ‘Het is hier op dit moment half bewolkt met een kleine kans op een bui’, zegt hij om11.15 uur. ‘Lastig om nu al te zeggen dat het een topdag gaat worden.’

Vooruitzichten
Zonneveld laat weten dat de weersvooruitzichten niet altijd worden waargemaakt. ‘Men voorspelt iets en dan wordt het wat anders. Voor strandexploitanten is dat lastig. Maar ze zijn het gewend, ze passen er wel een mouw aan.’

Watersport
De paviljoenhouders hebben stoelen, tafels, ligbedden en parasols klaar staan. Tal van toeristen zullen hun opwachting gaan maken, verwachten ze. Zonneveld verwacht dat vandaag (5 juni)  veel surf- en zeilliefhebbers hun opwachting zullen maken. ‘Er staat een behoorlijk windje. Ideale omstandigheden voor watersporters.’

Hij verwijst geïnteresseerden door naar weeronline.nl. ‘Daar vind je actuele gegevens en beelden met betrekking tot het weer.’

Reageer op dit artikel