nieuws

‘Bierschepen’ dupe van hijskraanongeval Alphen aan de Rijn

Horeca

Met mout volgeladen schepen zijn de dupe van het hijskraanongeval in Alphen aan den Rijn. De gekapseisde kranen liggen in de door binnenvaart meest gebruikte aanvoerroute naar de Heineken brouwerij in Zoeterwoude.

‘Bierschepen’ dupe van hijskraanongeval Alphen aan de Rijn
ANP

Dat meldt De Telegraaf donderdag. Omdat ook de Grote Parksluis bij Rotterdam is gestremd, moeten de ‘bierschepen’ een grote omweg maken via Amsterdam om de brouwerij te bereiken. Een woordvoerster van Heineken zegt tegen de krant dat er geen gevaar bestaat dat de pilsproductie stil komt te liggen, omdat er voldoende voorraad is.

Extra vergoeding

Het bierconcern biedt wel een extra vergoeding aan de binnenvaartschepen omdat die dagen langer werk hebben en omdat de langere route extra brandstof kost. Een woordvoerder van de schipperscoöperatie Nederlandse Particuliere Rijnvaart Centrale meldt nog dat het onbekend is wanneer de kranen en pontons worden weggehaald en de schade aan de walmuren is hersteld.

Reageer op dit artikel