nieuws

Plannen voor hotel en restaurant bij Doetinchemse watertoren

Horeca

Er zijn plannen voor een vijfsterrenhotel bij de watertoren van Doetinchem. In de toren zelf wil de eigenaar van het rijksmonument een restaurant creëren.

Plannen voor hotel en restaurant bij Doetinchemse watertoren
Het hotel zal direct verbonden zijn met de watertoren van ruim 40 meter hoog, zo meldt De Gelderlander. Fernando Smit, die de toren 7 jaar geleden kocht, stelt dat er in Doetinchem behoefte is aan hotels. ‘Wat is er mooier voor hotelgasten dan ’s morgens een ontbijt nuttigen bovenin de watertoren’, zegt hij tegen de krant.

Watertoren

In het verleden zorgden enorme waterreservoirs hoog in de watertoren voor een constante druk in het waterleidingennetwerk. Sinds er in de jaren zeventig een alternatief is gevonden, heeft de toren geen functie meer.
Reageer op dit artikel