Nominaties Horecava Innovation Award bekend

Nominaties Horecava Innovation Award bekend

De nominaties van de Horecava Innovation Award 2016 zijn bekend. Sfeer, smaakbeleving, minder verspilling en écht contact zijn de centrale thema's bij de zestien genomineerde producten en diensten. Tijdens de feestelijke opening van de Horecava worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Award bekendgemaakt.

Al proevend, keurend en testend kwam de onafhankelijke jury, bestaande uit ondernemers, deskundigen en journalisten, tot zestien genomineerden.

Concepts, Interior & Design
In de categorie Concepts, Interior & Design zijn genomineed: Stoov Docking Station 16, een duurzame stoelverwarmer van Stoov uit Utrecht; Dark, Blond en Sparkling bierglas,  glazen voor betere bierbeleving van Enjoying Beer uit Den Haag, CityHub, overnachtingscabines  van CityHub uit Amsterdam en Exota limonade, priklimonade in retro jasje van Exota uit Veghel.

Digital, Applications & Social Media
In de categorie Digital, Applications & Social Media zijn genomineerd: ’t Zusje App, een 'smartphonegebruik ontmoedigende app' van Artform uit Boekel, Wastewatcher, een tool tegen voedselverspilling van Wastewatchers uit Utrecht, de BarDoggy, een app die de drukte meet in de kroeg van BarDoggy uit Mijdrecht en BiomassaDHZ.nl, een ‘marktplaats’ voor tweedehands etenswaren en biomassa van De Klik Biomassa DHZ uit Lunteren.

Equipment & Services
In de categorie Equipment & Services zijn genomineerd: Rosval Easy-Cooling, koellades en deuren zonder rubber afdichting van Rosval uit Best, X-OVEN.3, een zuinige houtskooloven van VoC Grootkeukens uit Amsterdam, Experts’ Collection, wijnglazen voor meer smaakbeleving van verschillende wijntypes van Royal Leerdam uit Leerdam en UPster model KM 250, een duurzame vaatwerkspoelmachine van Meiko Nederland uit Barendrecht.

Food & Beverage
In de categorie Food & Beverage zijn genomineerd: ‘Zoutloze’ koud gerookte zalm, zalm gerookt zonder zout van zalmrokerij ‘Smoking’ uit Enkhuizen, Shrubs, een serie fruit azijnsiropen op basis van Edik van Ediks uit Someren-Heide, · Pekoe Tea Liqueur, theelikeur serie van Pekoe uit Amsterdam en de Bieterbal, een bitterbal op basis van rode biet van Jonathan’s uit Hoofddorp.

Karel de Vos Award
Ook bij deze editie van de Horecava Innovation Award wordt weer de Karel de Vos Award uitgereikt. Deze bijzondere trofee, vernoemd naar de in 2012 overleden initiatiefnemer en drijvende kracht achter deze prestigieuze wedstrijd, gaat naar de meest gastgerichte, ondernemer-ondersteunende innovatie, die bijdraagt aan een betere wereld. De winnaar wordt gekozen uit alle inzendingen.

Publieksprijs
Vanaf begin december kan het publiek via de Facebookpagina van de Horecava stemmen op zijn of haar favoriete innovatie. De publieksprijs wordt ook op de eerste beursdag bekendgemaakt.

De Horecava vindt plaats van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari in RAI Amsterdam.