nieuws

Horecava 2017: Beursintroducties op een rij

Horeca 18457

Welke nieuwe producten zijn er op de markt voor de horeca? Misset Horeca maakte woensdag een rondje op de Horecava in de Rai in Amsterdam en zette een reeks innovaties op een rij.

Horecava 2017: Beursintroducties op een rij

In hal 7 staat Kweecker, een slimme kweekkas. De kas maakt gebruik van slimme technologieën om het voor chef-koks mogelijk te maken zelf groenten en kruiden te kweken. De Kweecker combineert moderne technologieën uit de tuinbouwsector met een sterke focus op design, om zo een slimme kweekkas te creëren die niet alleen gebruiksvriendelijk is maar ook als eye-catcher functioneert in horeca gelegenheden, zo melden de ontwikkelaars. Als gebruiker kan je de Kweecker op afstand in de gaten houden via de Kweecker app, of eventueel zelf het klimaat aansturen.’ In de afgelopen anderhalf jaar zijn meerdere prototypes ontworpen en getest. Restaurant De Librije in Zwolle en Restaurant Bolenius in Amsterdam hebben als één van de eersten een Kweecker in gebruik genomen. Chef-kok Luc Kusters van Bolenius zegt erover: ‘Met de Kweecker halen we een stukje van onze moestuin naar binnen en geven zo onze gasten een nog betere versbeleving.’

AKE-Ideal NordCap (AidealakeINC) presenteert zich op de Horecava 2017 in de verschillende werelden op het InnovationLab.In On the Move staat een meubel waarop vernieuwende food-concepten worden gepresenteerd. In Facility & Health wordt op slechts vijf vierkante meter een bedrijfsrestaurant-concept gepresenteerd. In Leisure staat een hotelbar van Ideal, gebaseerd op een van de mooiste bars van ons land en in Retail en Blurring biedt AKE een live innovatief sushiconcept.

italian muleVana Tallinn Products staat in hal 5 met een nieuw concept: Italian Mule Party. De Italian Mule wordt geschonken in een uniek blikje met grappige print, met daarop ook het recept voor de desbetreffende cocktail. (vijf verschillende designs). Door gebruik te maken van statiegeld systeem zitten er extra verdiensten aan, als men het blikje meeneemt als souvenir. Ook is een refill natuurlijk ook een goed concept, dit maakt het makkelijker voor het barpersoneel en zorgt voor extra inkomsten.

superchargeIn het InnovationLab werd een gezonde en voedzame vending machine gelanceerd door gezondheidsgoeroe Vivian Reijs. In het ‘Supercharge Station’ vind je rauwe en verse cold pressed juices en verantwoorde healthy snacks, zoals raw chocolate bars, gedroogd fruit en ongebrande noten. De gezonde automaat is een initiatief van MAAS, een marktleider op het gebied van drank –en koffie automaten en Naturalicious, de Nederlandse producent van rauwe, koudgeperste groente- en fruitsappen en gezonde snacks

rhimaRhima heeft een bijzonder beursaanbieding (stand 02.105). Onder de bezoekers die een vaatwasmachine aanschaffen verloot het bedrijf een auto. De nieuwe WD 4 HR Plus met energie-terugwinning wordt geïntroduceerd. Met een modern ontwerp, makkelijke bediening en vele mogelijkheden, is de vaatwasmachine op vele plaatsen inzetbaar en de energieterugwinning maakt hem extra zuinig. Centraal op de  stand staat de WD 7 doorschuifmachine met PRM voorwasmachine. Een voorspoeldouche is dan niet meer nodig.
oudreuchlin

Bij wijnimporteur Oud Reuchlin & Boelen (stand 05.116) kunnen bezoekers door middel van een VR bril op interactieve wijze wijnen proeven. Javier Gandía van het gelijknamige Spaanse wijnhuis leidt je door de interactieve proeverij. In o.a. de wijngaarden, proef je zijn frisse witte of rosé wijnen en in het wijnmuseum met kunsttonnen of in de kelder tussen de vaten proef je samen zijn rode wijnen door.

Reageer op dit artikel