Vakbondsman Andries van den Berg overleden

Vakbondsman Andries van den Berg overleden
Andries van den Berg (archiefbeeld)

Mede-oprichter en voorzitter van De Nieuwe Horeca Vakbond, Andries van den Berg (57) is overleden. Dit meldt de horecavakbond op Facebook.

Andries van den Berg (59) was bijna 20 jaar vakbondsbestuurder van FNV Bondgenoten, werd later wethouder in Deventer en had de laatste jaren een eigen bedrijf dat vakbonden hielp: Vakbondswerk. Vanuit dit bedrijf hielp Van den Berg vakbonden, ondernemingsraden en groepen werknemers om daadwerkelijk invloed te krijgen.

De Nieuwe Horecavakbond meldt op zaterdagochtend 15 juni 2019:

Beste leden,

Helaas moeten we u mededelen dat gisteren onze oprichter en voorzitter Andries van den Berg de strijd heeft moeten opgeven en is overleden. We zijn totaal verslagen van dit bericht en wensen zijn partner Diana, zijn kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte bij dit verlies.

Rene Meulenkamp Penningmeester/secretaris
Regie Redmeijer, medeoprichter nieuwe vakbond.

Andries van den Berg stierf op 14 juni 2019 op 59 jarige leeftijd. Op 21 juni is het afscheid.

De Nieuwe Horeca Vakbond - begonnen als actiegroep De Nieuwe Horeca CAO - kreeg geen plaats aan de cao-onderhandelingstafel tussen KHN, CNV en toen ook nog de FNV. Andries van den Berg tekende hiertegen protest aan, maar dit werd afgewezen. KHN en CNV maakten uiteindelijk samen afspraken over de cao.