video

Misset Horeca Live editie 4

Horeca

Bezoekers van het wereldkampioenschap voetbal in 2006 in Duitsland zullen waarschijnlijk een Duits potje bier moeten missen. Tot groot ongenoegen van Duitse brouwers blijkt de Amerikaanse biergigant Anheuser-Busch een exclusief contract te hebben afgesloten met de voetbalorganisatie FIFA.

Met de overeenkomst, waarmee naar verluidt 40 miljoen euro is gemoeid, heeft alleen Anheuser-Busch het recht om in en rond de voetbalstadions bier te verkopen. Niet dat het Budweiser-merk van Anheuser-Busch niet smaakt, maar Duitsers hebben toch liever hun eigen bier. Dat geldt helemaal voor Beieren, waar vele kleine ambachtelijke brouwerijen op een grote schare bewonderaars kunnen rekenen.

De brouwers hebben nu hun hoop gevestigd op de lokale politiek. Het ministerie van Culturele Aangelegenheden van Beieren bevestigde dinsdag dat het organisatiecomité kijkt naar de openingen die het contract met Budweiser nog kan bieden voor de Duitse biermerken. In Neurenberg en München wordt onder meer gedacht aan fandorpen vlak buiten de zones waar het Amerikaanse bier de dienst uitmaakt. Als uitwegen uitblijven, dan dreigt er zeker een regelrechte ramp voor de Neurenberger. Omdat McDonald’s eveneens een exclusieve partner van de FIFA is, mogen ook de beroemde plaatselijke worsten niet worden verkocht bij het voetbalfestijn.

Video

Reageer op dit artikel