video

Bekendmaking top-3

Horeca

Met het initiatief ‘Fête de la Cuisine’ mikt Euro-Toquis Nederland op de deelname van honderd restaurants. De actiedag vindt donderdag 27 mei plaats. Restaurantgasten kunnen op die dag een drie of viergangenmenu nuttigen voor de halve prijs.

‘Fête de la Cuisine’, twee jaar geleden overgewaaid uit Frankrijk, heeft als doel het imago van de horeca minder duur te maken. Vandaar de mogelijkheid voor gasten om voor half geld een meergangenmenu te verorberen. De actiedag loopt parallel aan de ‘De Week van de Streek’. Deze actie wordt gedragen door KHN, met als doel streekproducten te koken. ‘Vandaar onze hoop op minimaal honderd deelnemende restaurants’, aldus Euro-Toques zegsman Bram Loman. ‘Tijdens onze eerste actiedag in 2002 hadden we zestien deelnemers. Vorig jaar waren dat er 49. Nu gaan we voor het dubbele.’

De enige voorwaarde voor deelname aan ‘Fête de la Cuisine’ is dat restaurants koken met producten uit eigen streek en dat ze de natuurzuivere smaak in de gerechten garanderen. Restaurants hoeven niet per se lid te zijn van Euro-Toques voor deelname.

Door sponsoring van productleveranciers kunnen deelnemende restaurants inkopen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Met deze regeling hoopt de organisatie de ogenschijnlijke drempel voor restaurants, een menu serveren voor de halve prijs, weg te nemen. Promotie voor ‘Fête de la Cuisine’ vindt plaats met advertenties in landelijke ochtendbladen.

Loman: ‘Euro-Toques hoopt naast imagoverbetering ook nieuwe gasten kennis te maken met de betere restaurants.’

Video

Reageer op dit artikel