video

Pim Haaksman over proefpanel wildfonds

Horeca

Beide armen gingen de lucht in, nadat Jefta Koning zijn naam hoorde bij de bekendmaking van de winnaar van de Nationale Catering Award in de categorie Gastheerschap. ‘Ik ben hier echt waanzinnig blij mee’, sprak de barista van de Ritazza Corner op het hoofdkantoor van Compass Group Nederland in Amsterdam.

Vanaf het moment van de aanmelding door zijn werkgever was Koning ervan overtuigd dat hij de award zou gaan winnen. ‘Omdat ik weet dat ik goed ben in dat wat ik doe’, luidde zijn verklaring. Maar dichter het moment van de waarheid naderde, hoe groter zijn twijfel werd. Vandaar de stevige juich na de uitslag.

Jurylid Theo van Brussel sprak vlak voor de uitreiking van de award nog even over het begrip gastvrijheid. ‘Als je na je zoveelste bezoek aan een restaurant of koffiecorner nog steeds spreekt over die fantastische medewerker, dan heb je het over gastvrijheid’.En aan die omschrijving voldoet Koning volledig. ‘Hij is een absolute topper in zijn vak. Een makkelijk teamplayer, die tegelijkertijd ook heel goed kan luisteren’, stond in het juryrapport te lezen.

Eigenlijk moet de barista, het chique woord voor barman of koffiespecialist, ook wel top zijn, want hij werkt op het hoofdkantoor van zijn werkgever. ‘Ik werk dagelijks voor allemaal bazen, dan valt elk foutje op. Maar ik heb daar bewust voor gekozen. Tijdens mijn studie heb ik veel in de horeca gewerkt en de afgelopen twee jaar ben ik werkzaam geweest als cateringmanager.’

Over zijn toekomst denkt de pas 23-jarige winnaar nog niet echt na. ‘Deze baan bevalt me uitstekend. Binnenkort wordt de vijfde Ritazza Corner geopend en ik ben daarbij nauw betrokken. Werk mensen in en adviseer ze daarbij. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Daarom ook een woord van dank aan al mijn collega’s die het elke dag zo gezellig voor me maken.’

Video

Reageer op dit artikel