video

Sinaasappel-pain de mie maken

Horeca

De Britse hotelgroep Savoy komt in handen van een groep rijke Ierse investeerders onder leiding van Derek Quinlan. Ze betalen 750 miljoen pond sterling (1,1 miljard euro) aan de huidige eigenaren, de Amerikaanse investeringsmaatschappijen Blackstone Group en Colony Capital.

Onder de groep vallen de exclusieve Londense hotels Savoy, Claridge’s, Connaught en Berkeley en het traditionele Engelse restaurant Simpson’s-in-the-Strand. Blackstone en Colony namen de etablissementen in 1998 over voor 520 miljoen pond en staken 55 miljoen pond in een renovatie van Claridge’s, het duurste hotel van de groep.

Vooral voor Claridge’s bestond ook interesse van anderen, onder wie de Saudische prins Al-Waleed bin Talal. Hij heeft belangen heeft in een groot aantal gerenommeerde westerse ondernemingen, inclusief hotels. Claridge’s is een geliefd onderkomen voor filmsterren en andere beroemdheden. De Britse premier Tony Blair gaf er een verjaardagsfeestje. De prijzen van de kamers lopen tot 3500 pond (5250 euro) per nacht.

Video

Reageer op dit artikel