video

Bleekselderijkrullen snijden

Horeca

Restaurant Linnen uit Oisterwijk timmert flink aan de weg. Het restaurant van gastheer Alwin Houwing en chef-kok Ronald Tausch, de tweelingbroer van Thérèse Boer-Tausch, mag zich sinds kort de eerste Krug Ambassade van Nederland noemen.

Daarmee is het trendy restaurant de eerste ambassadeur van Krug Champagnes in ons land. De meeste ambassades bevinden zich in Frankrijk en Zwitserland. Frankrijk heeft er 49, Zwitserland zeventien. Zweden telt drie ambassadeurs, Monaco en Nederland beiden één.

De meeste ambassades bevinden zich in Frankrijk en Zwitserland. ‘Als ambassadeur krijg je als eerste de beste champagnes’, aldus Houwing. ‘We hebben geen afnameverplichting en serveren gemiddeld een fles per dag. Vooral Guus Meeuwis is een echte Krug-fan. Een halve fels kost € 89,50, een hele € 149,50. Of we bang zijn voor een duur imago? Nee hoor, de gerechten in ons restaurant blijven laag van prijs.’

De introductie van het ambassadeurschap van restaurant Linnen ging gepaard met een Krug-lunch. De lunch werd onder andere bijgewoond door Cas Spijkers en Guus Meeuwis.

Video

Reageer op dit artikel