video

Roze peperkoekjes

Horeca

Grolsch heeft vanmiddag in Boekelo bij Enschede haar nieuwe brouwerij geopend. Volgens het bedrijf is de nieuwe brouwerij de meest efficiënte en milieuvriendelijke van dit moment. De nieuwe productielocatie vergde dan ook een investering van 277 miljoen euro.Met de ingebruikname van de nieuwe brouwerij neemt Grolsch afscheid van de oude brouwerijen, waar het bedrijf sinds 1615 (Groenlo) en 1895 (Enschede-Noord) haar bieren brouwde.

De nieuwe verpakkingstraat van Grolsch is flexibel opgezet zodat het bedrijf kan inspelen op alle trends. De nieuwe brouwerij heeft een capaciteit van 3,2 miljoen hectoliter bier per jaar. Per uur worden in het elf hectare metende brouwerijcomplex 40 duizend beugels, 120 duizend pijpjes, 72 duizend blikken, 40 duizend exportflessen en vijfhonderd vaten afgevuld.

Het Grolsch-bier wordt in de nieuwe brouwerij op identieke wijze gebrouwen als in de oude brouwerijen. Om die reden is de nieuwe brouwerij met een zeven kilometer lange waterleiding aangesloten op de oorspronkelijke waterbronnen van Grolsch in Enschede-Noord.

Video

Reageer op dit artikel