artikel

Originele slaapplekken

Hotel

Een goed hotel heeft het natuurlijk allemaal: goede bediening, luxe kamers en misschien zelfs een zwembad of een sauna. Maar een hotel kan het ook heel origineel aanpakken… Wat zijn de meest eigenaardige hotels ter wereld?
Bekijk de orginele hotels…

Originele slaapplekken

 1. IJshotel in Quebec
  ‘Slapen in een vijf-sterren-iglo’, zo wordt een verblijf in het Ice Hotel Quebec wel omschreven. Het adembenemende hotel is helemaal gemaakt van ijs en is geopend van januari tot april. Gasten kunnen er onder andere skiën, sneeuwmobiel rijden en vissen door een wak in het ijs.
 2. Opgesloten zitten in een hotel
  Alles in het Malmaison Oxford Castle in Engeland doet nog denken aan de gevangenis die het ooit was. Inmiddels zijn de cellen wel omgebouwd tot luxe appartementen.
 3. Zeewaardig hotel
  Het Imperial Boat House-hotel is een zeewaardig resort dat is opgebouwd uit 34 sloepen van teakhout. Het nautisch nirvana ligt desondanks altijd voor anker en is omgeven door buitenzwembaden en een uitbundige tuin.
 4. Binnen is ook wat te doen
  Het Fantasyland Hotel & Resort in Canada kán nogal overweldigend zijn. Alles is er indoor: 20.000 vierkante meter indoor waterpark, schaatsbaan, golfbaan én eigen achtbaan. Erg handig allemaal, want het Canadese klimaat nodigt vaak niet uit tot buiten spelen.
 5. Actief in het regenwoud
  Slapen op twintig meter hoogte, bovenop de boomtoppen in het Amazone-gebied. Het kan in het Ariau Amazon Towers Hotel in Brazilië, dat activiteiten biedt als jungle-wandelen, zwemmen met dolfijnen en piranha-vissen.
 6. Woestenij
  Midden in de woestijn in Dubai staat het Al Maha Desert Resort. Een echte oase met luxe accomodaties, waar je wel érg dicht bij de wildernis komt: antilopen en gazellen staan soms in de weg als je naar je kamer toe wilt.
 7. Wigwam als hotelkamer
  Niet alle aparte hotels hoeven ontzettend duur te zijn. Het Wigwam motel in Arizona kost zo’n 45 dollar per nacht. Daarvoor krijgen de bezoekers een tipi (van cement weliswaar, niet van buffalohuid) en het gevoel terug in het wilde westen te zijn.
 8. Turks berghotel
  Wie wil er nou niet eens in een grot slapen? Het Yunak Evleri in Turkije zit in een berg en bestaat uit zes grotten die zijn uitgehakt. De nauwe doorgangen en stenen trappen zijn gedecoreerd in Ottomaanse stijl. De baklava schijnt ook erg goed te zijn.
 9. Wild en stijlvol Mexico
  Het Quinta Real Zacatecas in Mexico is opgebouwd rond een zeventiende-eeuwse arena waar stierengevechten werden gehouden. Gelukkig wordt het daarvoor niet meer gebruikt, maar de koloniale architectuur met prachtige verlichting roept zeker de sfeer op van het oude mexico.
 10. Roze en kitscherig
  Madonna heeft er niets mee te maken, maar de Madonna Inn in Californië is er niet minder roze en kitscherig om. De 45 kamers van het hotel bruisen in verschillende kleuren en stijlen.
Reageer op dit artikel