artikel

’s Werelds beste hotel ligt in Zuid-Afrika

Hotel

Het hangt er van af aan wie je het vraagt, maar het beste hotel ter wereld is een lodge in Zuid-Afrika. Verder staan de beste hotels tegenwoordig in Azië, terwijl in Europa een hotel in Schotland het neusje van de zalm is.
Bekijk nieuwe hotel-top 10…

’s Werelds beste hotel ligt in Zuid-Afrika

 

1 Singita Private Game Reserve, Sabi Sands, Zuid-Afrika
Het Singita Private Game Reserve staat middenin het wildpark Sabi Sands in Zuid-Afrika, een wereldberoemde plek om wilde dieren te bekijken. In het hotel wordt een koloniale sfeer afgewisseld met moderne architectuur.
 
2 Four Seasons Resort Bali in Sayan
Zestig authentieke villa’s in de jungle van het prachtige Bali. De voorzieningen bestaand onder meer twee restaurants en ‘lotus-zwembaden’…
 
3 Oberoi Udaivilas, Udaipur, India
Hotel en ‘spa’ van indiase schoonheid vlakbij de stad Udaipur ligt in de provincie Rajesthan.
 
4 Het Peninsula, Bangkok
Golvende architectuur komt goed tot zijn recht aan de oevers van de Chao Phraya-rivier. Het Peninsula Bangkok is met 39 verdiepingen en grote, luxueuze kamers een verbazingwekkend hotel.
 
5 Four Seasons Resort Bali in Jimbaran Bay
147 Villa’s met rieten daken staan bovenaan een mooi strand; rustige omgeving, intiem maar met alle uitgebreide luxe van een groot resort.
 
6 Oberoi Rajvilas, Jaipur, India
Mooie architectuur, maar geen uitbundig hotel. De geweldige service is echter legendarisch.
 
7 Ritz-Carlton Bali Resort
Prachtig uitzicht op de azuurblauwe Indische Oceaan. Weer een hotel waar men kan genieten van alle natuurlijke schoonheid van Bali. 375 Kamers en wel dertien restaurants.
 
8 Inverlochy Castle, Fort William, Scotland
Het Inverlochy Castle is gelegen in een schitterende omgeving, aan de voet van de berg Ben Nevis in Schotland.Inverlochy werd gebouwd in 1863, vlakbij het dertiende-eeuwse fort met dezelfde naam. In 1969 werd het kasteel omgebouwd tot Schotland’s beste country house hotel.
 
9 Het Oriental, Bangkok
Legendarisch 130-jaar-oud hotel aan de oever van de Chao Phraya. Negen restaurants en 393 kamers, waarvan velen ramen hebben van de vloer tot het plafond en die zo een geweldig uitzicht bieden op de rivier.
 
10    Taj Lake Palace, Udaipur, India
Het Taj Lake Palace heet zo, omdat het middenin het Pichola-meer staat. Het sprookjesachtige hotel van wit marmer werd 250 jaar geleden gebouwd door Maharana Jagat Singh de Tweede en wordt gezien als één van de meest romantische plekken ter aarde.
 

Onlangs schreven we op missethoreca.nl nog over een vergelijkbare hitlijst, de vijftig beste hotels in de wereld. Die top 50 werd opgesteld door topmanagers uit de financiële wereld. En dat is te zien ook, want er staan vooral heel grote en heel dure hotels in. In het hotel dat de directeuren als beste waarderen, het St. Regis in New York, kost één nachtje blijven slapen minimaal 850 dollar.

 

Reageer op dit artikel