artikel

Tips om uw hotelrestaurant aantrekkelijker te maken

Hotel

Internationaal en in Amsterdam en sinds kort ook in Rotterdam is het de tendens om gerenommeerde chefs in hotels te halen. In Misset Extra Hotel van 5 december 2014 meer over dit fenomeen waarmee hotels meer omzet willen binnenhalen. Hieronder tips hoe u met uw restauranthotel meer gasten trekt.

Tips om uw hotelrestaurant aantrekkelijker te maken
Een draaideur werkt letterlijk drempelverhogend. Kies liever voor een aparte toegangsdeur voor het hotelrestaurant.

- Zorg voor een aparte toegangsdeur voor het restaurant. Als gasten eerst door de draaideur en de lobby moeten, werkt dat letterlijk drempelverhogend.
-Investeer in het restaurant. Bijvoorbeeld door een moderne inrichting, een onderscheidend restaurantconcept of menukaart.
-De passerende gast moet vanaf de straatzijde kunnen zien dat het restaurant open is. Grote ramen en geen vitrages zijn bevorderlijk.
-Een oude tip die nog steeds werkt: zet gasten aan het raam zodat er ‘leven’ is in de zaak.
-Inventariseer de regionale markt en richt uw marketing en promotie hierop. Gebruik daarbij nieuwe sociale media als Facebook en Twitter.
-Trek een bekende chef-kok aan. Naamsbekendheid en Michelin-sterren spreken aan.
-Geef de chef-kok de ruimte om op zelfstandige basis het restaurant te runnen. Ondernemerszin werkt motiverend.
-Zorg voor een goede organisatie als verschillende kookactiviteiten uit een keuken komen.
-Plaats tweepersoonstafels in plaats van alleen viertjes. Dat maakt het aantrekkelijker voor de zakelijke hotelgast om in zijn eentje te komen dineren.