artikel

Van der Valk scoort met goede bezetting bijzondere vergaderlocaties

Hotel 1419

Vergaderen in een knalgele kamer, met zicht op de bergen in een chalet, hangend in een rotan stoel in de jungle, in een disco of in een ruimte die veel weg heeft van een botanic garden? Het kan bij Van der Valk in Zaltbommel aan de A2. De bezettingsgraad ligt op 65 tot 70 procent.

Van der Valk scoort met goede bezetting bijzondere vergaderlocaties
De Yellow Room, kleur van het optimisme

‘Je verwacht het misschien niet direct bij Van der Valk, maar mijn generatie draagt haar steentje bij aan de vernieuwing van het concern,’ zegt Boukje Heinrichs stellig. Heinrichs, 30 jaar en een kleindochter van Gerrit van der Valk, heeft twee hotels onder haar hoede. Van der Valk Uden-Veghel en het nieuwe Van der Valk Hotel Zaltbommel-A2 aan de gelijknamige snelweg. Ze leidt ze samen met haar man Maarten Mol (37). Haar ouders – Marijke van der Valk en Harry Heinrichs – waren betrokken bij de bouw, het ontwerp en de inrichting van kamers, receptie, restaurant en café.

De vergaderzalen nam Boukje Heinrichs voor haar rekening. ‘Helaas is mijn moeder net na de opening van het hotel begin van dit jaar overleden. Ze heeft via FaceTime wel meegekeken en meegedacht. Maar kon niet meer op de vloer zijn.’ Marijke van der Valk overleed in februari 2017 op 62-jarige leeftijd. Ze maakte de geboorte van de dochter van Boukje en Maarten eind mei niet meer mee.

Van der valk hotel Zaltbommel

Vergaderingen in disco sferen.

Vergaderen in geel bij Van der Valk

‘Tot nu toe zijn we het enige hotel bij Van der Valk waar bedrijven in zulke ruimtes kunnen vergaderen,’ zegt Boukje Heinrichs opgewekt. ‘Maar er zijn al heel veel familieleden komen kijken! En de reacties zijn positief. Concreet kan ik nog niet worden over een vervolg, maar ik denk dat dat er zeker komt bij een ander Van der Valk hotel. Eindhoven doet al heel leuke dingen met visuals, maar dit type vergaderruimtes vind je nu nog nergens in onze familie. We kunnen ons er mee onderscheiden ten opzichte van andere hotels, binnen en buiten Van der Valk. Super leuk en uitdagend om als ondernemer dit soort nieuwe wegen te bewandelen.’

Leestip:
Meer lezen over Van der Valk

Vader overtuigen

‘Het Van der Valk hotel Zaltbommel hebben we gerealiseerd in een voormalige Apollo hotel waar we twee kantoorpanden bij aan hebben getrokken. Ons hotel telt drie etages met 120 kamers (33 – 85 vierkante meter) en dertien vergaderzalen. In totaal gaat het om 18.000 vierkante meter. Toen deze locatie bij ons in beeld kwam, wist ik direct dat ik iets wilde doen met bijzonder vergaderen. Ik wilde terug naar de basis en dat is creativiteit. Elkaar inspireren, tot nieuwe ideeën komen zonder afleiding zoals dominant aanwezige elektronica.

Ik maakte een plan met mood boards en mijn vader zei: ‘goed. Je krijgt drie ruimtes. Maar ik wilde een hele verdieping. Dat is me uiteindelijk gelukt en tot nu toe zijn de resultaten goed.’ Als gasten op de derde etage uit de lift komen, zien ze eerst een ruimte met allemaal koffers waarna ze hun denkbeeldige reis maken naar het chalet, de disco of de natuur.

Bezetting

De bezettingsgraad van de vijf ‘alternatieve’ vergaderruimtes bij Van der Valk Zaltbommel ligt op 65 tot 70 procent. De vijf ruimtes (elk tussen de 50 en de 60 vierkante meter en geschikt voor maximaal twaalf personen) liggen op de derde (bovenste) etage van het hotel en bieden het beste uitzicht. Op deze etage is ook een break-out room. ‘We hebben nog acht reguliere vergaderzalen van 30 tot 90 vierkante meter en een auditorium van 190 vierkante meter; deze liggen op de eerste en tweede etage.’

De gele kamer – kleur van de positiviteit – is bijna elke dag bezet. ‘Mensen worden er heel vrolijk van. Samen met de disco kamer is de gele kamer favoriet van Boukje Heinrichs. ‘Exact geworden zoals ik het in mijn hoofd had.’ Wat betreft inrichting zegt Heinrichs niet veel duurder uit te zijn geweest dan bij een traditionele vergaderruimte.

Hoewel ze geen namen wil noemen heeft Boukje Heinrichs al veel directies van (grote) bedrijven mogen verwelkomen. ‘Juist deze mensen die die traditionele vergaderzalen wel kennen, zijn enthousiast over onze ruimtes.’ Familieleden die vergaderen minder saai willen laten verlopen, kunnen bij Boukje Heinrichs aankloppen. Ik heb al weer volop nieuwe vergader-ideeën in mijn hoofd voor een volgend project.’

Boukje Heinrichs, van der valk Zaltbommel

Boukje Heinrichs

Telg uit de Van der Valk-familie

‘Het is heel bijzonder om een Van der Valk te zijn’ zegt Boukje Heinrichs van Van der Valk Zaltbommel op de vraag die haar heel vaak wordt gesteld. Maar ook Misset Horeca kan hem niet achterwege laten. ‘Ik ben er trots op dat het ik werk van mijn opa (Gerrit – 1928-2009) en zelfs overgrootvader (Martinus 1895-1969) mag voortzetten. Het is gaaf dat je de kans krijgt om nieuwe dingen te ontwikkelen zoals de vergaderzalen in Zaltbommel.

Maar denk niet dat ik minder hard moet werken dan een ander. Juist niet. Hard meewerken moet iedereen bij Van der Valk om respect te krijgen. Je hebt altijd mensen met vooroordelen maar als je jezelf bewijst in de praktijk behoren deze snel tot het verleden. Misschien werkt het in mijn voordeel dat ik een andere achternaam heb.’


‘Gedwongen om de horeca in te gaan, ben ik nooit. Ik kom uit een gezin van vijf kinderen waarvan er twee buiten de horeca actief zijn en drie in de branche. Broer Martien die jaren verantwoordelijk was voor Van der Valk Nuland startte recent met twee neven een eigen hotelketen door de hotels van Autogrill over te nemen.

Leestip:

Meer over Van der Valk op Misset Horeca

Reageer op dit artikel