blog

Geen fietsen op de stoep in Amsterdam, LOL

Hotel 5405

De gemeente Amsterdam verzocht pasgeleden vijftig hotels in het centrum van de stad om hun leenfietsen van de straat te verwijderen. Op straffe van een dwangsom.

Geen fietsen op de stoep in Amsterdam, LOL

Stallen voor de deur van eigendom dat niet verkocht wordt, mag niet volgens de plaatselijke APV. Punt.

Doe je eens een keer wat aan duurzaamheid, is het wéér niet goed. Volgens een gemeentelijke pennenlikker is de maatregel bedoeld om ‘de druk op de openbare ruimte te verminderen.’ De hotels moeten de fietsen op hun eigen terrein zetten.

Lachen: Amsterdam is grootste tweewielerschroothoop van onze planeet en ver daarbuiten, maar de kraakheldere karretjes die onze hotels voor hun gasten keurig hebben uitgestald, moeten van de stoep. Doe dan eerst wat aan die wegrottende fietskadavers in de stad, zou je zeggen. Maar blijkbaar is het voor zo’n ambtenaar gemakkelijker om met een APV’tje te wapperen richting hoteldirectie, in plaats van de handen uit de mouwen te steken en met een betonschaar aan de slag te gaan.

Volgens de eerder genoemde functionaris staan die hotelfietsen niet eens in de weg, dus waar gaat dit over? Ik vermoed dat hier iets anders speelt, namelijk de persoonlijke veiligheid van onze internationale hotelgasten. Ik bedoel: je bent een Amerikaan uit Texas en stapt zo uit het vliegtuig op zo’n kekke hotelfiets voor een toertje over de grachten. Misschien is het zelfs een e-bike.

Pure zelfmoord.

Ik begrijp best dat de jongens en meisjes van citymarketing Amsterdam niet zitten te wachten op een Amerikaan die zwabberend op een leenfiets aan zijn einde komt op de tramrails van lijn 10. I Amsterdamned. Die hotels moeten hun levensgevaarlijke karretjes maar mooi op hun eigen parkeerterrein stallen. Ook al heeft niemand dat.

Reageer op dit artikel