fotoreportage

Foto’s: Renovatie The College Hotel ‘soms over de top’

Hotel

De bar-lounge van The College Hotel Amsterdam onderging
recent een complete renovatie. Het monumentale pand in Oud-Zuid kreeg een kleurrijke lounge-bar en is een ballroom rijker. ‘Blijf ver weg van het industriële design. Dat kennen we nu wel’, kreeg designer Martijn de Goede van Interior Consult mee van zijn opdrachtgever.

Foto’s: Renovatie The College Hotel ‘soms over de top’

In etappes zijn de entree, bar en lounge, de vier salons en de ballroom gerenoveerd. ‘Mijn uitdaging was om met een gering budget een zo groot mogelijk eindresultaat te bereiken’, zegt designer Martijn de Goede. ‘Het exclusieve hotel vraagt om een specifiek ontwerp’. Gekeken is naar de huidige sfeer die intimiteit, exclusiviteit en warmte uitstraalt. Het karakter van het pand moet bewaard blijven, maar gasten moeten wel zien dat het een transformatie heeft ondergaan.

Over de top

Het ontwerp van De Goede zoekt de grenzen op in het combineren van materialen, kleuren en patronen. ‘Soms gaat het over de top’, lacht de ontwerper. ‘De grenzen hebben we opgezocht in het combineren van materialen, kleur en patronen. Het resultaat is een boudoir-setting met een spannend en harmonieus geheel.’

Foto’s: Peter Baas
Ontwerp: Interior Consult, Martijn de Goede

Reageer op dit artikel