fotoreportage

Horecainterieur: Transformatie voor The Albus Hotel Amsterdam

Hotel 923

Het vernieuwde The Albus Hotel in Amsterdam heeft de deuren geopend. Dit viersterren boutique designhotel aan de Vijzelstraat bestaat vijftien jaar en nam het afgelopen jaar onder andere de badkamers en de gangen volledig op de schop.

Horecainterieur: Transformatie voor The Albus Hotel Amsterdam

Naast dat het horecainterieur deels werd aangepast, werd ook een nieuw groen aircosysteem geïnstalleerd.

The Albus staat bekend om zijn designmeubilair van uiteenlopende ontwerpers als Eileen Gray, Marc Sadler, Enzo Catellani en Per Weiss. Je kunt er heerlijk toeven in de lobby om de opvallende kunstwerken aan de muur te bewonderen. Enkele jaren geleden werd het hotel al ingrijpend verbouwd en getransformeerd tot een viersterren boutique design hotel. Daarbij hoorde ook de opening van het  Senses-restaurant, dat onderdeel is van het hotel. Toch was er volgens eigenaar Taco van der Meer nog het een ander nodig om het hotel een nóg luxere uitstraling mee te geven. Daarom werd er een nieuwe renovatie doorgevoerd.

Lees ook: The Albus hotel haalt vier sterren Superior

Douchen in stijl

The Albus Hotel installeerde op iedere hotelkamer een regendouche. Je vindt in de badkamers ook een speciaal voor The Albus ontworpen designwastafelmeubel, evenals verwarmde en verlichte spiegels. Niet alleen de 75 badkamers maar ook de gangen van het hotel ondergingen een metamorfose. Zo zijn deuren voorzien van bladgoud, nieuwe sfeerverlichting en kunst aan de kobaltblauwe muren voor dat extra boutique gevoel.

 

Reageer op dit artikel