fotoreportage

Horecainterieur: Van der Valk hotel Zaltbommel: bijzonder vergaderen

Hotel 2653

In Zaltbommel maakte Van der Valk van twee leegstaande kantoorpanden en het oude Apollo hotel een nieuwe accommodatie met 120 kamers. Het management van dit hotel, is net als van Van der Valk Uden-Veghel in handen van Boukje Heinrichs, een kleindochter van Gerrit en Toos van der Valk. Een hele etage van het hotel is ingericht met speciale vergaderzalen.

Horecainterieur: Van der Valk hotel Zaltbommel: bijzonder vergaderen

Deze zalen zijn ontworpen voor creatieve en vrije vergadersessies. Waan je in een skihut (chalet), in een botanic garden, disco room of in de jungle (hangende stoelen). ‘Door de vele vierkante meters die de panden boden, kreeg Heinrichs de mogelijkheid om uit te pakken op gebied van vergaderen.

‘We zijn de eerste en ook het enige Van der Valk Hotel met dit soort faciliteiten, zegt Boukje Heinrichs. ‘Het is dus een goede manier om ons in de markt te onderscheiden. Het is bovendien heel leuk en uitdagend om als ondernemer dit soort nieuwe wegen te verkennen.’ Een van de vergaderzalen is geheel geel: de kleur van optimisme, wijsheid, vrolijkheid en intellect. Naast de bijzondere concepten zijn er ook traditionele boardrooms.

Boukje Heinrichs, van der valk Zaltbommel

Boukje Heinrichs

Het hotel heeft 120 kamers, een restaurant (Salt) en brasserie  (MC Cafe)en een gym.  Het Apollo hotel dat voorheen in een van de panden zat, ging in 2013 failliet. Marijke Heinrichs van der Valk en haar man Harry Heinrichs toonden interesse in het pand en uiteindelijk opende in 2017 het nieuwe Van der Valk Hotel Zaltbommel A2.

Marijke van der Valk

Marijke Henricks van der Valk, de moeder van Boukje Heinrichs, overleed  in februari van dit jaar op 62-jarige leeftijd. Van der Valk Zaltbommel A2 is het laatste hotel waaraan ze heeft gewerkt. Dit kon ze nog samen met haar dochter en man doen.

Het hotel opende begin 2017 de deuren, zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven.

Reageer op dit artikel