nieuws

Hotel vangt slachtoffers brand op

Hotel

Vanwege een brand in een parkeergarage in Den Haag zijn in de nacht van zaterdag op zondag 105 woningen ontruimd. De bewoners die niet bij familie of vrienden terecht konden, werden opgevangen in het Atlantic Hotel.

Het betrof de zogeheten blauwe flat op de hoek van de Troelstrakade en de Moerweg, een achttien verdiepingen tellende toren met twee zijvleugels van vier etages. Evacuatie was volgens de brandweer noodzakelijk vanwege de rook die uit de parkeergarage langs de gevel omhoog trok.

Uiteindelijk brandden twee auto’s uit en liepen zestig andere wagens rook- en roetschade op, net als een aantal woningen waarvan de ramen openstonden. Het plafond van de parkeergarage raakte beschadigd. Niemand raakte gewond, aldus de brandweer.

Reageer op dit artikel