nieuws

Dure hotels groeien, goedkope niet

Hotel

Londense hotels met gemiddelde kamerprijzen van £ 160,- of meer hebben de eerste maanden van dit jaar fors kunnen plussen. Hotels met kamerprijzen onder de £ 80,- konden daarentegen amper groei bewerkstelligen.

De tegenstellingen op de hotelmarkt in Londen worden groter, zo blijkt uit onderzoek van Deloitte. Het topsegment realiseerde een groei van zeven procent van de opbrengst per kamer terwijl de bezetting met maar liefst twaalf procent toenam.

De goedkopere hotels zagen hun gemiddelde kamerprijzen met één procent teruglopen, terwijl de bezettingsgraad met hetzelfde percentage opliep in vergelijking met de eerste drie maanden van 2005.

De verklaring voor de tweedeling ligt grotendeels bij de gasten, aldus Marvin Rust van Deloitte. “Hotels uit de goedkopere segmenten hebben te maken met gasten voor wie de prijs zwaar weegt. Daarom is het voor deze hotels extra moeilijk om prijsverhogingen door te voeren.

Reageer op dit artikel