nieuws

Van der Most wil ijsstadion met hotel

Hotel

Hennie van der Most wil een nieuwe schaatstempel bouwen en daarmee het bekende Thialf in Heerenveen serieus beconcurreren. De horeca- en pretparkondernemer heeft vergevorderde plannen om in Assen een overdekte ijshal en hotel te bouwen.

Dat meldt het AD. De nieuwe schaatstempel moet op de plaats komen van de huidige baan De Smelt en voor 2009 klaar zijn. Van der Most zou bereid zou een groot deel van de benodigde 35 miljoen euro zelf op tafel te leggen. Verder wil de zakenman dat schaatsbondsponsor Aegon meehelpt met het afsluiten van een gunstige hypotheek.

Schaatstempel

Naast het nieuwe ijsstadion wil Van der Most een hotel bouwen met 350 kamers. Van der Most en de provincie zijn het vrijwel eens over het bouwplan. De markante horecaondernemer wilde aanvankelijk alleen een hotel bouwen, maar werd door de commissaris der Koningin in Drenthe, Relus ter Beek, overtuigd een nieuwe schaatstempel te bouwen.

Van der Most is reeds eigenaar van staatsbaan De Smelt en het aanpalende recreatiecomplex. Met het nieuwe ijsstadion wil Van der Most serieus concurreren met het bekend Thialf in Heerenveen. Thialf kreeg de laatste jaren steeds meer kritiek. De accommodatie zou onvoldoende zijn om de komende jaren een nieuwe lichting schaatsers op te leiden.

Van der Most wil ijsstadion met hotel

Reageer op dit artikel